HTML

Napjaink Jaguarjai és azok múltja - sorozatindító

2009.12.01. 00:33 TreVoR

Kezdeném azzal, hogy 2008-ban megtörtént a legjobb, ami megtörténhetett:  A Jaguar végre kikerült a Ford befolyása alól és egy olyan cég tulajdonába került, amelyre a dolgozók legtöbben szavaztak, mivel a Tata Motors Company kívánta biztosítani  a legnagyobb szakmai önállóságot számukra. Magam részéről nagyon kíváncsian várom, hogy mire lesznek képesek a brit mérnökök ebben a jóval felszabadultabb és a házon belüli konkurenciateremtés tilalmától mentes munkakörnyezetben.

Természetesen tudom, hogy az autózás többől áll, mint lóerőkből és 0-100-as adatokból*, valamint a prémium kategóriában már inkább egy szubjektum "Az autó", mint racionális döntés. Éppen ezért szubjektív témában nem is kívánok vitatkozni senkivel, de feltétlenül be szeretném mutatni a tények és némi történelmi fűszer segítségével ennek a patináns márkának az aktuális modelljeit. 

 

Elsőként a legfontosabb tisztázni, hogy mely modellek kifutottak és melyek az aktuális paletta részei.

A kifutó modellek közé tartozik az X-Type és az XJ (régi), illetve az S-Type gyártása már 2008-ban leállt, így ezek aktuális modellpaletta részeként történő emlegetése már nem állja meg a helyét.

Akiket leváltottak az elmúlt bő egy évben:

S-Type

(1999-2008)

 

X-Type

(2001-2009)

 

XJ (X350 &358)

(2003-2009)

 

A következőkben külön posztban kerül bemutatásra az XF, az új XJ (X351) és a nagymúltú XK.

 

* A Jaguar.hu weblapot szerkesztőket valószínűleg atomtámadás érte, gondolom ezt azért, mert a már több mint elmúlt 3 hónapja történt modellfrissítést még nem sikerült feltölteniük. Erre való tekintettel és az ő feladatukat pótolandó a szükséges arányban fog tényadat szerepelni a cikkekben.

Szólj hozzá!

Címkék: jaguar x type xj s type angolauto

A bejegyzés trackback címe:

https://angolauto.blog.hu/api/trackback/id/tr541565402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása